Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Geen aanbetaling nodig
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Onderhoud kunststof kozijnen

We noemen onze kunststof kozijnen onderhoudsarm. Onderhoudsvrij zijn ze vrijwel zelden, maar u hoeft echt maar heel weinig onderhoud aan uw kunststof kozijnen te plegen. Alleen het schoonmaken van de profielen en oliën van het sluitwerk van bewegende delen is noodzakelijk. Dat is dan ook het grote voordeel aan kunststof als grondstof. En als u het schoonmaken bijhoudt, bent u ook nog eens verzekerd van jarenlang onbezorgd woongenot.

Wanneer begint u met het onderhoud?

Heeft u inmiddels de kunststof kozijnen laten plaatsen? Het eerste onderhoud is eenvoudig. We controleren of de beschermfolie verwijderd is en verwijderen kalk- en specieresten die het beslag en de afdichtingen aan kunnen tasten.

Hoe vaak is onderhoud aan uw kunststof kozijnen nodig?

Zoals eerder benoemd, hebben kunststof kozijnen nauwelijks onderhoud nodig. Schoonmaken van kunststof kozijnen is wel aan te raden. Uw kozijnen hebben dagelijks te maken met vervuiling, zoals luchtvervuiling van auto’s of omdat er binnen gerookt wordt. Het volstaat om enkele keren per jaar met een vochtige doek en wat reinigingsmiddel uw kozijnen te reinigen. Zo zorgt u voor het meest mooie en duurzame resultaat van alle kleuren kunststof kozijnen.

Het glas reinigt u met een raamwisser en wat water en het beslag smeert u licht in met enkele druppels olie per jaar. Het in de was zetten is bij onze kunststof kozijnen niet nodig.

Algemene tip voor kunststof kozijnen onderhoud

Een algemene tip voor het onderhoud aan uw kunststof kozijnen is het regelmatig ventileren van uw huis. Omdat de raamsystemen zo goed isoleren en afsluiten, dient u extra te letten op een gezond binnenklimaat. Ventilatie voorkomt condens- en schimmelvorming.

Let op
Pas op met de volgende producten:

  • Schuurmiddelen
  • Oplosmiddelen, zoals thinner en wasbenzine
  • Agressieve reinigings-, onderhouds- en polijstmiddelen, zoals kunstharsverdunner en aceton
  • Harde weerstand, zoals een spatel, koperborstel en ruwe zeemlap

Wanneer u bovenstaande richtlijnen volgt, bent u met een minimale inspanning verzekerd van een maximaal resultaat! Heeft u nog vragen over het onderhoud? Lees dan eens onze onderhoudstips voor kunststof kozijnen of neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers staan voor u klaar.

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken