Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Eerlijke prijzen
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Dakkapel vergunning

Dakkapel zonder vergunning plaatsen

Meestal is een dakkapel vergunningsvrij te plaatsen. Dit geldt met name voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant of zijkant van uw woning. Voor het plaatsen van bijvoorbeeld een dakkapel van 3, 5 of 6 meter aan de voorkant van uw huis heeft u wel een omgevingsvergunning nodig.

Ook voor een dakkapel zonder vergunning geldt een aantal regels betreffende veiligheid en comfort. Onze vertegenwoordigers kunnen deze haarfijn aan u uitleggen en tijdens de productie worden deze regels uiteraard meegenomen. Ook bent u volgens het burenrecht in het Burgerlijk Wetboek verplicht uw buren in te lichten over de te plaatsen dakkapel.

Is uw dakkapel niet vergunningsvrij?

Wanneer u voor uw dakkapel toch een vergunning nodig heeft, verzorgen wij de complete aanvraag bij uw gemeente, van bouwtekeningen tot en met vergunning. Wij hebben hier jaren ervaring mee en weten precies wat er nodig is. De aanvraag wordt beoordeeld aan de hand van het bestemmingsplan, de welstandsnota en het bouwbesluit. Wij houden hier met het ontwerp van uw dakkapel van 3, 5 , 6 meter of meer echter al zoveel mogelijk rekening mee.

Binnen 8 weken hoort u van de gemeente of u voor uw dakkapel een vergunning krijgt. Houd rekening met de legeskosten die de gemeente hiervoor rekent. Deze kunnen variëren van € 200 tot € 600. Let er wel op dat uw buren nog 6 weken bezwaar kunnen maken tegen uw dakkapel, waarop de gemeente vervolgens nog eens 6 weken mag reageren. Na deze periode is de verleende vergunning onherroepelijk.

Vergunningsvrije dakkapel plaatsen

U kunt er voor kiezen een dakkapel vergunningsvrij te bouwen. U bent dan wel aan allerlei voorwaarden gebonden, zoals maximale maten en een plat dak op de dakkapel, maar u hoeft niet te wachten op een (dure) vergunning. Uw vergunningsvrije dakkapel mag dan niet aan de kant van een openbaar gebied, zoals een openbare weg, geplaatst worden.

Twijfelt u of u uw dakkapel vergunningsvrij mag plaatsen? Doe dan de ‘vergunningscheck’. Ook kunnen wij u meer over een dakkapel en een vergunning vertellen.

Wij reizen heel Noord-Nederland door om onze kwalitatieve dakkapellen te plaatsen. Zo plaatsen wij een kunststof dakkapel in Groningen, dakkapellen in Drenthe en uiteraard in Friesland. U kunt bij ons ook terecht voor uw kunststof kozijnen.

Offerte aanvragen      Maak een afspraak

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken