Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
 • Ruim 35 jaar ervaring
 • Eigen fabricage & montage
 • Eerlijke prijzen
 • Zekerheid met 10 jaar garantie

Subsidie op kunststof kozijnen met isolerende beglazing en andere kunststof producten

Investeren in nieuwe kunststof kozijnen, deuren, gevelbekleding of een dakkapel is een investering voor de komende jaren. Onze klanten maken vooraf belangrijke afwegingen voor ze tot aanschaf overgaan. Eén daarvan is de mogelijkheid tot het aanvragen van subsidie om zo een deel van de kosten terug te krijgen.

Argumenten om uw huis te verduurzamen:

 • Besparen op energiekosten
 • Verhogen wooncomfort
 • Waardebehoud van de woning
 • Bijdrage aan het klimaat
 • Combineren met periodiek onderhoud

Met de aanschaf van onze kunststof producten zoals kozijnen, ramen en deuren (i.c.m. isolerende beglazing) maakt u al snel kans op subsidie. Op deze pagina zetten we de belangrijkste regelingen op een rij. Wilt u subsidie voor uw duurzame verbouwing aanvragen maar heeft u hierbij hulp nodig? Met onze ervaring helpen we daarbij graag!

Gratis adviesgesprek      Offerte aanvragen

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH)

Sinds 4 januari 2021 is er voor eigenaar én bewoner de ISDE-subsidie. Met de komst hiervan is de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) over gegaan naar de hieronder beschreven ISDE subsidie.

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Met de ISDE-regeling kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet én diverse isolatiemaatregelen. Bij dat laatste kan gedacht worden aan hoogrendementsglas HR++ in combinatie met kunststof kozijnen, het vervangen van deuren of een schuifpui.

Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf, dan kunt u bij renovatiewerkzaamheden gebruik maken van deze regeling. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden.

Vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunt u een aanvraag doen om gebruik te maken van de ISDE-regeling. Vanaf januari 2023 is het mogelijk om voor één isolatiemaatregel gebruik te maken van deze ISDE-regeling. Dit betekent dat u alleen met het plaatsen van hoogrendementsglas HR++ of Triple glas in aanmerking komt voor subsidie. Eén van de vereisten is dat de isolerende maatregel vanaf 2 april 2022 is geplaatst bij uw woning. Toch blijft het voordelig om een tweede isolatiemaatregel bij uw woning te laten uitvoeren, u heeft dan namelijk recht op verdubbeling van het subsidiebedrag.

Laat u nieuwe kunststof kozijnen, deuren of een schuifpui plaatsen in 2023? Dan heeft u het bijkomende voordeel dat u niet alleen subsidie ontvangt voor het oppervlakte van nieuwe glas maar ook voor de nieuwe kunststof kozijnen.

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor de ISDE regeling? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk het stappenplan op de website van de RVO: ISDE: Stappenplan aanvragen woningeigenaren (rvo.nl).

Extra tegemoetkoming voor woningeigenaren in Fryslân
UPDATE: het subsidieplafond van deze regeling is per 19 april 2022 bereikt waardoor er geen aanvragen meer ingediend kunnen worden.

Huizenbezitters in Fryslân krijgen 50% extra tegemoetkoming als zij hun woning verduurzamen met extra isolerende maatregelen (spouw, gevel, vloer/bodem, dak, glas). De looptijd van deze Friese aanvulling geldt met terugwerkende kracht van 4 januari 2021 tot en met 31 december 2022 en zo lang er budget is. Als u voor het nemen van isolerende maatregelen bijvoorbeeld 1000 euro ISDE subsidie ontvangt van RVO dan krijgt u vanuit Fryslân nog eens 500 euro extra. Lees meer over het aanvraagproces op de website van provincie Fryslân.

Gemeente en provincie

De overheid stimuleert woningeigenaren tot het nemen van energiebesparende maatregelen. Naast gemeenten zijn er ook provincies die subsidies verstrekken. Enkele lokale overheden hebben aanvullend op de landelijke subsidieregeling nog een eigen subsidieregeling, informeer hier naar of vraag ons om met u mee te denken.

Wanneer u van plan bent om energiebesparende maatregelen toe te passen, is het natuurlijk mooi meegenomen als daar subsidie op zit. U kunt bijvoorbeeld subsidie krijgen op het vervangen van uw huidige glas door isolerend HR++ glas en u kunt veelal extra subsidie voor het plaatsen van kunststof kozijnen ontvangen.

SNN subsidie energiebesparing aardbevingsbestendige woningen

In het aardbevingsgebied Groningen worden woningen versterkt. Zo zijn ze beter bestand tegen aardbevingen. Woningeigenaren in dit gebied kunnen subsidie ontvangen om de woning tegelijk energiezuinig te maken. Deze regeling is bekend onder de naam ‘Regeling energiebesparing woningen bouwkundig versterkingsprogramma Groningenveld’.

Particuliere woningbezitters ontvangen subsidie voor energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Concreet kunnen klanten van ons hiervan profiteren bij de aanschaf van HR++ glas en de kozijnen die zijn vereist voor HR++ of triple-glas. De subsidie vanuit deze regeling kan oplopen tot maximaal € 7.000,- en wordt verstrekt tot 31 december 2023. Bezoek voor meer informatie de website van het SNN.

SNN subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen

Valt uw woning niet in het versterkingsprogramma van NCG, zoals hierboven omschreven, maar woont u wel in het aardbevingsgebied? En valt uw woning in een postcode waar de waardedalingsregeling van Instituut Mijnbouwschade (IMG) geldt? Dan is er per 1 juli 2021 ook voor u een subsidie van max. 10.000 euro beschikbaar om uw woning duurzaam te verbeteren. U kunt dit geld bijvoorbeeld gebruiken voor het aanschaffen van zonnepanelen, isolatiematerialen of HR++ glas in combinatie met kunststof kozijnen. Het plaatsen van een dakkapel kan ook. Er is in totaal 300 miljoen euro voor deze subsidieregeling beschikbaar. Ga voor alle informatie over de subsidieregelingen van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) naar de website van het SNN.

Energiebespaarlening voor particulieren

Deze lening tegen een lage rente is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen aan de eigen woning te financieren. Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan de besparing genoeg zijn om de premie van deze Energiebespaarlening te dekken. U kunt op verschillende manieren uw huis verduurzamen.

Voor het financieren van onderstaande energiebesparende maatregelen, door Jansma Burdaard uitgevoerd, kunt u de Energiebespaarlening aanvragen.

 • Gevelisolatie met kunststof elementen
 • Hoogrendementsglas icm kunststof kozijnen
 • Isolerende en tochtwerende deuren
 • Zolderisolatie icm kunststof dakkapel

Meer informatie en aanvragen

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden voor bijvoorbeeld kunststof kozijnen of hoogrendementglas? Onze adviseurs vertellen er graag meer over. We komen bij u thuis kijken om u een indicatie te geven van de kosten en helpen zo mogelijk bij het indienen van de subsidieaanvraag.

Gratis adviesgesprek      Offerte aanvragen

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken