Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Eerlijke prijzen
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Kunststof kozijnen schoonmaken

Een groot voordeel aan kunststof kozijnen is dat ze weinig onderhoud vereisen. Om de nagenoeg onderhoudsvrije kwaliteit van de kunststof kozijnen jarenlang te behouden is alleen schoonmaken voldoende.

Na het plaatsen van de kozijnen controleren we of de beschermfolie is verwijderd. We verwijderen eventuele kalk- en specieresten. Deze tasten het kunststof niet aan, maar wel het beslag. Hierdoor kan de functie van de afdichtingen teniet worden gedaan.

Algemeen onderhoud

U heeft altijd te maken met reguliere vervuiling. Aan de buitenzijde kunt u hierbij denken aan luchtvervuiling. Binnen roken of een open keuken kunnen aan de binnenzijde voor vervuiling van uw kunststof kozijnen zorgen. Eenvoudig onderhoud aan de kunststof kozijnen laat uw kozijn weer blinken. Een paar keer per jaar de binnen- en buitenzijde schoonmaken met een sopje van water en reinigingsmiddel en een vochtige doek is ruim voldoende om straataanslag aan de buitenzijde te verwijderen en de glans te behouden.

Het beslag kunt u licht oliën met enkele druppels olie per jaar. Dit dient te gebeuren bij alle sluitplaten en sluitnokken rondom de ramen. Gebruik uitsluitend zuur- en harsvrij vet of olie! Ventileer uw huis daarnaast regelmatig om condens- en schimmelvorming te voorkomen. De raamsystemen sluiten namelijk heel goed af, waardoor een regelmatige luchtverversing een gezond binnenklimaat bevordert. De beglazing reinigt u eenvoudig met warm water en een raamwisser.

Wat u beter niet kunt doen?

Kunststof kozijnen schoonmaken is nodig om uw kozijnen mooi te houden, het in de was zetten is echter niet nodig. Gebruik voor het reinigen geen schuurmiddelen en oplosmiddelen, zoals thinner en wasbenzine. Dat geldt ook voor agressieve of oplosmiddel bevattende reinigings-, onderhouds- en polijstmiddelen zoals kunstharsverdunner en aceton. Het gevaar met agressieve middelen is namelijk dat de kunststof kozijnen kleuren gaan veranderen.

Gebruik bovendien geen harde weerstand, zoals een spatel, koperborstel of ruwe zeemlap, om ernstig aantasten van het oppervlak van uw kunststof kozijnen te voorkomen. Schoonmaken zoals hierboven beschreven, zorgt voor het meest duurzame en optimale resultaat en het probleemloos functioneren van uw kozijnen.

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken