Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Geen aanbetaling nodig
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Wat is de levensduur van kunststof kozijnen?

Voor veel mensen die zich oriënteren op nieuwe kozijnen is het, niet onbegrijpelijk, belangrijk om te weten wat de verwachte levensduur van kunststof kozijnen is. ‘Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?’ is dan ook een veel gehoorde vraag bij Jansma Burdaard.

Wanneer de huidige kozijnen aan vervanging toe zijn of u bezig bent een nieuw huis te bouwen of uw bestaande huis te verbouwen, zijn kunststof kozijnen een goed alternatief voor houten kozijnen. Juist omdat ze zo’n lange levensduur hebben!

Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

Het antwoord op de vraag ‘Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?’ is niet zo een-twee-drie te geven. Veel is namelijk afhankelijk van de kwaliteit van het product en de montage. Gemiddeld wordt de levensduur van kunststof kozijnen op zo’n 50-75 jaar geschat. Waarschijnlijk hoeft u dus maar één keer in uw leven te investeren in nieuwe kozijnen. Het kan wel zijn dat bepaalde onderdelen van de kozijnen minder lang mee gaan en eerder vervangen/vernieuwd dienen te worden.

Bovendien hoeft u niet bang te zijn voor houtrot, iets wat de levensduur van kozijnen uiteraard niet ten goede komt, omdat kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn. Daarnaast werken ze brandvertragend, wat ze zeer brandveilig maakt

Weinig onderhoud

Naast de lange levensduur van kunststof kozijnen vragen ze ook nog eens nauwelijks om onderhoud. Kunststof kozijnen zijn niet elektrostatisch, waardoor ze geen vuil en stof aantrekken. Eens in de zoveel tijd een kleine schoonmaakbeurt is voldoende om ze er mooi en schoon uit te laten zien, zonder dat er aan kwaliteit wordt ingeboet. Ook het smeren van het hang- en sluitwerk moet minimaal één keer per jaar worden gedaan om goed te blijven functioneren.

Om er echt de meeste jaren van te genieten, is het wel aan te raden ze regelmatig even schoon te maken omdat eventueel straatvuil dat op de kozijnen terechtkomt de levensduur van kunststof kozijnen kan aantasten.

Garantie

Op alle kunststof kozijnen van Jansma Burdaard bieden we u 10 jaar garantie op zowel de kozijnen als de montage. Zelfs op hang- en sluitwerk!

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze producten, onze werkwijze en eventuele subsidies op kunststof kozijnen.

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken