Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Geen aanbetaling nodig
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Een dakkapel van kunststof of hout: 3 afwegingen

Er zitten best wel wat verschillen tussen dakkapellen. Wanneer u de knoop doorgehakt heeft en besloten heeft een nieuwe dakkapel te laten plaatsen, komt u voor een aantal keuzes te staan. Allereerst, wilt u een dakkapel van kunststof of hout? Vervolgens kunt u een stijl, kleur en type glas kiezen. Maar laten we even bij de belangrijkste keuze stilstaan: gaat u voor een dakkapel van kunststof of hout? We noemen hieronder een aantal afwegingen die u bij het maken van een keuze kunt meenemen.

Onderhoud

Een zeer groot verschil tussen een dakkapel van kunststof of hout is de mate van onderhoud. Een houten dakkapel dient eens in de zoveel jaar opnieuw geschilderd te worden. Bij (extreme) weersomstandigheden is een houten dakkapel bovendien vatbaar voor verkleuring of houtrot. Een kunststof dakkapel is onderhoudsarm, verkleurt niet en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt is voldoende om een kunststof dakkapel zeker twee keer zo lang mee te laten gaan als een houten dakkapel. Gemiddeld wordt de levensduur van een kunststof dakkapel op zo’n 50 jaar geschat. En u hoeft daarvoor niet in weer en wind op een moeilijk bereikbare plek te gaan schilderen.

Isolatie

Een kunststof dakkapel met goede beglazing zorgt voor een lagere energierekening. Kunststof isoleert namelijk beter dan hout en gaat, in tegenstelling tot hout, niet kieren. Daardoor blijft het binnen aangenaam warm, zonder dat uw energierekening oploopt. Deze hoge isolatiewaarde heeft het kunststof kozijn aan zijn luchtkamers te danken, die hetzelfde werken als een spouwmuur. In combinatie met ons HR++ isolatieglas is de isolatie optimaal.

Veiligheid

Een dakkapel van kunststof is in tegenstelling tot hout beter bestand tegen inbraak. Het kunststof is met een koevoet minder gemakkelijk te forceren dankzij lashoekverstevigingen en staalversterkingen. Onze kunststof dakkapellen kenmerken zich door een extra zware kwaliteit en constructie en solide hang- en sluitwerk. Want ook de juiste SKG-sloten zorgen ervoor dat er kostbare minuten gewonnen worden op het moment van een woninginbraak. Kunststof is bovendien moeilijk ontvlambaar en zelfdovend. Een veilige keuze dus!

Bent u nog bang dat een kunststof dakkapel niet die authentieke uitstraling heeft die u wenst? Ook die twijfel nemen we graag bij u weg, want onze dakkapel van kunststof is dankzij de ‘levensechte’ houtnerf nauwelijks van echt hout te onderscheiden!

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken