Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Geen aanbetaling nodig
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Voorkom woninginbraak

U moet er toch niet aan denken dat uw huis ten prooi valt aan woninginbraak! Zeker niet als u het misschien eenvoudig had kunnen tegenhouden door uw huis beter te beveiligen. Omdat er het meest ingebroken wordt via de voordeur, achterdeur en het keukenraam, is het belangrijk om hier goede sloten te hebben. Bescherm uzelf ook tegen diefstal en inbraak door uw deuren en ramen altijd met goede sloten op slot te doen. Politie en justitie adviseren de goedgekeurde SKG-sloten om een woninginbraak te voorkomen.

Verschillende classificaties

SKG-sloten herkent u aan het SKG-logo met sterren op het beslag. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instelling die producten keurt op veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Aan de hand van een keuring door SKG wordt gekeken hoeveel weerstand een slot of grendel biedt tegen inbraak. Zij hanteren 3 classificaties als het gaat om veiligheid:

  • 1 ster: standaard inbraakwerend. Deze producten zijn niet zelfstandig inbraakwerend, maar dienen gecombineerd te worden met een gelijkwaardig of sterker goedgekeurd veiligheidsproduct. Een SKG-slot met 1 ster vertraagt een inbreker met zo’n 3 tot 5 minuten als er gebruik wordt gemaakt van eenvoudig gereedschap zoals een breekijzer of schroevendraaier.
  • 2 sterren: zwaar inbraakwerend. Deze sloten vertragen een inbreker met minstens 3 minuten bij inbraak met een uitgebreide gereedschapset. Ze kunnen zelfstandig gebruikt worden.
  • 3 sterren: extra zwaar inbraakwerend. Deze sloten vertragen inbrekers met zwaar gereedschap minstens 5 minuten en kunnen eveneens zelfstandig gebruikt worden.
  • Het SKG-logo met 1 vinkje betekent dat een product een SKG-erkenning heeft, en dat dit product een aanvulling is op de goedgekeurde SKG-producten volgens het politiekeurmerk Veilig Wonen.

SKG-sloten kunnen dus kostbare minuten tijd winnen op een moment dat dat heel welkom is. Misschien is het net voldoende om een inbreker af te schrikken of de inbraak op te merken! Hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk verlaagt de kans op een inbraak namelijk met maar liefst meer dan 90%. Beveiligde deuren en ramen zijn dan ook zeker de investering waard.

De juiste SKG-sloten

Het is volgens Bouwbesluit verplicht om draaidelen die toegankelijk zijn te voorzien van SKG** hang- en sluitwerk. Denk hierbij om de begane grond, maar ook de verdieping indien er bijvoorbeeld sprake is van een plat dak, balkon of erker waar een inbreker op kan klimmen om zodoende het raam of de deur te benaderen. Indien een raam helemaal bovenin een topgevel zit en daardoor niet goed toegankelijk is, dan is dit niet verplicht.
Het gaat daarbij om een samenhang van producten die SKG** gekeurd moeten zijn. Denk aan de krukken en schilden die toegepast worden, de scharnieren, maar ook de sluitingen van ramen en deuren in de sponning.

Bij draaikiepramen moeten de sluitplaten in de sponning van het kozijn niet enkel in het kunststof, maar ook in het staal vastgeschroefd worden. Dit om te voorkomen dat de sluitplaten uit de sponning met geweld los kunnen worden getrokken. Bovendien moet de bedieningskruk aan de binnenzijde van het draaikiepraam worden voorzien van een slotje met sleuteltje waardoor het draaikiepsysteem op slot kan worden gezet. Een inbreker kan hierdoor de nokken rondom het draaikiepraam niet uit de sluitplaten schuiven.

Net als bij een draaikiepraam, moet een deur van binnenuit afsluitbaar zijn om te voldoen aan SKG**. Het toepassen van een cilinder met draaiknop aan de binnenkant voldoet dus niet. Ook krukjes op een raam met een drukknopje – wat bij houten kozijnen vaak wordt toegepast – voldoen niet. De gedachte hierbij is dat een inbreker simpelweg een ruit in kan slaan, met de hand door de ontstane opening de deur of het raam op eenvoudige wijze kan openen en dus in korte tijd binnen is.

De service van Jansma Burdaard

Alle producten van Jansma Burdaard zijn inbraakwerend door solide hang- en sluitwerk, waar u bovendien 10 jaar garantie op krijgt. Bij deuren passen wij standaard een 5-puntsvergrendeling toe in plaats van een 3-puntsvergrendeling. De deur sluit met 2 zwenkhaken en 2 rolschoten en 1 dag/nacht uitsteekslot in het kozijn.

De cilinders die wij toepassen zijn standaard SKG* in plaats van SKG. Dit omdat een cilinder een zwakkere plek is. Inbrekers gebruiken vaak de Bulgaarse of Roemeense methode, het uitboren van een cilinder waarna deze verwijderd kan worden uit de deur. Door van buitenaf vervolgens een nieuwe cilinder in de deur te steken, kan een inbreker zich relatief gemakkelijk toegang verschaffen tot de woning. Een SKG* cilinder kan niet uitgeboord worden. Omdat de overige onderdelen (krukken/grepen/scharnieren etc.) SKG zijn, is de deur officieel maximaal SKG** maar een SKG*** cilinder verhoogt uiteraard wel de veiligheid en verlaagt de kans op inbraak. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Veilig wonen skg sloten

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken