Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Geen aanbetaling nodig
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Uw dakgoot bekleden met kunststof of vervangen voor kunststof

Wanneer uw dakgoot aan vervanging toe is, wanneer u uw woning wilt verduurzamen of wanneer u een nieuw huis aan het bouwen bent, is het een slimme keuze om de dakgoot te bekleden met kunststof of een nieuwe kunststof dakgoot te plaatsen. Maar waarom is dat zo slim? Wat zijn eigenlijk de voordelen van een kunststof dakgoot? We vertellen u er graag meer over.

Wanneer is uw dakgoot aan vervanging toe?

Het moment om uw dakgoot te vervangen is aangebroken wanneer er problemen ontstaan met het afvoeren van het regenwater. Denk aan een regenpijp die begint te lekken, scheuren en barsten in uw dakgoot – waardoor het water op andere plekken wegloopt – of juist een uitgedroogde dakgoot die duidt op een probleem elders.

De dakgoot vervangen is een aardige investering, maar wel eentje waar u zeker geen spijt van zult krijgen. De nieuwe dakgoten van tegenwoordig zijn van een stuk betere kwaliteit dan die van vele jaren terug. En dakgoten die al enkele tientallen jaren oud zijn, raken sneller verstopt en voeren het regenwater minder goed af door verwering en beschadiging. Als u uw dakgoot gaat vervangen, waarom zou u dan het beste kunnen kiezen voor kunststof? Wat zijn de voordelen hiervan?

Onderhoudsarm

Een kunststof dakgoot is nagenoeg onderhoudsvrij. Uiteraard verdwijnen de bladeren en takken niet vanzelf, dus die zult u eens in de zoveel tijd handmatig moeten verwijderen, maar verder heeft u geen omkijken naar een kunststof dakgoot. Er komt geen zinkwerk aan te pas, ze hoeven nooit geschilderd te worden en kunnen tegen een stootje.

Lange levensduur

De levensduur van een kunststof dakgoot is gemiddeld minstens 20-30 jaar. U kunt er dus wel even mee vooruit! Kunststof is goed bestand tegen alle weersomstandigheden en zakt niet snel door.

Geen kans op lekkages

Doordat de nieuwste dakgoten van kunststof geen naden hebben, loopt u nauwelijks risico op lekkages. Wij kunnen een dakgoot tot wel 13,5 meter naadloos leveren. Dat is fijn, want bij een twee-onder-één-kapwoning of rijtjeswoning kan niet enkel bij één huis de dakgoot vervangen worden. Het zal direct bij beide of meerdere woningen gedaan moeten worden, en dan is het een voordeel als dat helemaal naadloos kan.

In allerlei varianten

Een nieuwe dakgoot geeft uw woning direct een keurig afgewerkte uitstraling. Omdat kunststof in meerdere kleuren en modellen leverbaar is, kunt u altijd een variant kiezen die bij uw woning en uw smaak past. U ziet tegenwoordig bijna het verschil niet meer tussen kunststof dakgoten en houten dakgoten. Verder heeft u de keuze uit diverse afvoercapaciteiten, eindkappen etc. Altijd naadloos en op maat gefabriceerd. Kunststof gootklossen hebben dezelfde voordelen als kunststof dakgoten en zijn eveneens in meerdere vormen en kleuren leverbaar.

Uw dakgoot vervangen of bekleden met kunststof?

Wanneer u uw oude houten dakgoten volledig vervangt door kunststof dakgoten of wanneer u nieuwe kunststof dakgoten laat plaatsen, profiteert u direct van bovenstaande voordelen. Het is ook mogelijk om uw bestaande houten dakgoot te bekleden met kunststof panelen van maximaal 6 meter lang. Het voordeel t.o.v. houten dakgoten is dat er minder onderhoud aan de dakgoten nodig is. Wel blijft het zinkwerk aanwezig, wat nog wel onderhoud nodig heeft. Een dakgoot bekleden met kunststof is alleen mogelijk als het hout- en zinkwerk nog in goede staat is en als uw woning hiervoor geschikt is.

Eén van onze specialisten komt graag bij u thuis om te beoordelen of uw dakgoten nog even mee kunnen of aan vervanging toe zijn. Ook ontvangt u dan indien gewenst direct een offerte op maat, zodat u een goed beeld krijgt van wat het kost om uw dakgoot te bekleden met of vervangen door kunststof. Woont u in een twee-onder-één-kapwoning of rijtjeswoning? Ga dan eerst even bij uw buren te rade of zij hun dakgoot ook willen vervangen of bekleden met kunststof. Onze specialist kan dan meteen een vrijblijvende maatwerk offerte maken voor meerdere huizen. Immers, bij een twee-onder-één-kapwoning of rijtjeswoning kan niet enkel bij één huis de dakgoot vervangen worden.

Bij Jansma Burdaard is het ook mogelijk om meerdere kunststof aanpassingen door te laten voeren. Denk aan kunststof deuren of een kunststof dakkapel. Bent u op zoek naar kunststof kozijnen in Friesland? Wij zijn actief in heel Noord-Nederland, maar ook daarbuiten! Vraag nu een offerte of een gratis adviesgesprek op locatie aan.

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken