Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Eerlijke prijzen
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Tips voor het verven van kunststof deuren

In tegenstelling tot houten deuren hoeven kunststof deuren nooit geverfd te worden. Kunststof deuren verven klinkt ook haast onmogelijk. Maar niets is minder waar! Kunststof kan wel degelijk geverfd worden. Het is over het algemeen niet nodig, omdat kunststof onderhoudsarm is, maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat het huis wat u gekocht hebt deuren heeft die niet helemaal uw smaak zijn of dat u na al die jaren uitgekeken bent op de kleur van uw kunststof deuren. Waar moet u nu op letten wanneer u kunststof deuren gaat verven?

Kunststof deuren zijn duurzaam en onderhoudsarm

Laten we vooropstellen dat het niet nodig is om kunststof deuren te verven, ook niet na vele jaren. De deuren zijn kleurvast en enorm duurzaam, waardoor ze een leven lang mooi blijven. Na oplevering hoeft u dus niets meer aan de deuren te doen. Wilt u toch gaan verven? Dan geven we u graag een aantal tips.

Verven

Verf de kunststof deuren zoals u ook houten deuren zou verven. Werk snel en strijk niet langer dan nodig is in de natte verf, om strepen en lelijke plekken te voorkomen en het mooi doorvloeien van de verf te stimuleren. Laat het geheel goed en lang genoeg drogen. De verf kan nog enkele weken nodig hebben om uit te harden en hierdoor nog kwetsbaar zijn tijdens bijvoorbeeld het poetsen.

Een aantal puntjes van aandacht:

  • Houd er rekening mee dat het kan zijn dat de fabrieksgarantie vervalt door het zelfstandig schilderen van uw kunststof deuren.
  • Het hang- en sluitwerk is vanwege de geïntegreerde diefstalbeveiliging moeilijker te verwijderen waardoor u hier misschien omheen moet schilderen. Zorg ook dat de rubberprofielen verfvrij blijven.
  • Vraag na of de gekozen verf geschikt is voor kunststof.
  • In de grondverf mogen geen siliconen zitten, omdat u dan dekkings- of hechtingsproblemen kunt krijgen.

Omdat het verven van kunststof deuren veel tijd, geduld en precisie vraagt, kunt u ook overwegen het verven aan een professional uit te besteden. En zijn uw kunststof kozijnen door ouderdom eigenlijk bijna toe aan vervanging? Dan is het misschien slimmer ze te vervangen in plaats van nu nog te gaan schilderen.

Wat u ook kiest, de vele voordelen van kunststof deuren, zoals de duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en (geluids)isolerende aspecten, zorgen ervoor dat kunststof deuren een goede investering zijn

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken