Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Eerlijke prijzen
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Het onderhoud van uw dakkapel: enkele tips

Is uw dakkapel van kunststof? Dan kunt u profiteren van vele voordelen, zoals het onderhoudsarme karakter van kunststof. Schilderen is niet meer nodig en de EPDM rubberen dakbedekking zorgt voor een lange levensduur. Kunststof is vele malen onderhoudsvriendelijker dan hout, wat echter niet wil zeggen dat een dakkapel van kunststof helemaal geen onderhoud nodig heeft. Het juiste onderhoud zorgt er juist voor dat uw dakkapel langer in optimale staat blijft en u er jaren van kunt blijven genieten. En het ziet er ook nog eens netjes uit! We zetten hieronder graag voor u op een rijtje waar het beste onderhoud aan uw dakkapel onder andere aan voldoet.

Reinigen

Een dakkapel doorstaat weer en wind. Groene aanslag ligt op de loer. Om uw dakkapel mooi te houden en ervoor te zorgen dat vuil geen schade aan kan richten, is het aan te raden uw dakkapel jaarlijks schoon te maken. Een sopje van warm water met wat allesreiniger is voldoende. Schoonmaken kan ook met een beetje afwasmiddel, autoshampoo, groene zeep, schoonmaakazijn of biologische schoonmaakmiddelen als Hara of St Marc. Eventueel kunt u een tuinslang of gieter gebruiken om mee te reinigen.

Let hierbij wel altijd op uw veiligheid als u op deze hoogte werkt. Reinig daarnaast de omliggende goten. Verwijder de bladeren in de goten omdat deze anders voor een verstopping zouden kunnen zorgen en verwijder ook de bladeren en ander vuil van het platte dak om verstopping van de waterafvoer te voorkomen.

Pas op!

Er zijn een aantal middelen die u beter niet kunt gebruiken bij het onderhoud van uw dakkapel. Gebruik hiervoor in ieder geval geen hogedrukreiniger, om te voorkomen dat u de coating van uw dakkapel beschadigt. De harde straal is niet nodig om zand- en stofresten weg te krijgen. Gebruik ook geen ammoniak, bleekmiddel of andere agressieve schoonmaakmiddelen. De vuilwerende laag van de dakkapel wordt daarmee aangetast. Beter is het om uw dakkapel na het schoonmaken met een waterafstotende spray te behandelen. Gebruik daarnaast geen spiritus om de ruiten schoon te maken.

Tip!

Voer de zijwangen van de dakkapel in een donkere, dekkende kleur uit zodat het vuil minder snel zichtbaar is. Dat scheelt een heleboel ergernissen, want juist de zijwangen van de dakkapel zijn het moeilijkste te reinigen. Vergeet bovendien niet om het hang- en sluitwerk van de draaikiepramen ieder jaar te behandelen met een spray, zoals beslagspray, PTFE, siliconen of WD40.

Omdat u voor het onderhoud van uw dakkapel gebruik zult moeten maken van een steiger of ladder, is het een klusje wat niet zonder risico’s is. Het is goed om te weten dat het onderhoud van uw dakkapel ook uitbesteed kan worden. De boeiboorden, draaiende delen, kozijnen en ventilatieroosters worden dan professioneel onder handen genomen. Jansma Burdaard vertelt u graag meer over het onderhoudsarme karakter van uw kunststof dakkapel en de juiste wijze van onderhoud. Is uw dakkapel echt beschadigd? Dan vertellen we u ook graag meer over de mogelijkheden voor renovatie!

Wilt u ook de deuren en kozijnen vervangen? Kies voor een kunststof deur en kunststof kozijnen.

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken