Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
 • Ruim 35 jaar ervaring
 • Eigen fabricage & montage
 • Eerlijke prijzen
 • Zekerheid met 10 jaar garantie

Dakraam op zolder: 5 redenen waarom

Twijfelt u al langer over het plaatsen van een dakkapel maar is het struikelpunt iedere keer de grote kostenpost? Dan vormt een dakraam een goed alternatief. We noemen graag 5 goede redenen waarom een dakraam plaatsen een slim idee is!

 1. Goedkoper
  Omdat het plaatsen van een dakraam op zolder minder ingrijpend is dan het plaatsen van een dakkapel en omdat er minder materialen en werkuren mee gemoeid zijn, is het als vanzelfsprekend dat een dakraam plaatsen goedkoper is dan een dakkapel zetten.
 2. Geen vergunning nodig
  Waar een dakkapel niet zomaar zonder omgevingsvergunning geplaatst mag worden, is het plaatsen van een dakraam vaak zonder vergunning mogelijk. Dat scheelt u niet alleen een heleboel papierwerk, maar ook de kosten voor het aanvragen van de vergunning.
 3. Meer licht binnen
  De belangrijkste reden om een dakraam op zolder te laten plaatsen, is om meer licht binnen te krijgen. Op deze manier kan van een donkere zolder een lichte kamer gemaakt worden die uitstekend te gebruiken is als extra slaapkamer, werkkamer of speelruimte. Een dakraam creëert een mooi ruimtelijk effect. En er zijn vele mooie mogelijkheden wat betreft raamdecoratie en het verduisteren van uw dakraam.
 4. Sneller gerealiseerd
  Een dakkapel plaatsen is een vrij ingrijpende verbouwing. Een dakraam is een stuk sneller gerealiseerd. Al binnen een halve dag is het mogelijk een dakraam op zolder te plaatsen. U kunt zelfs overwegen zelf het dakraam te plaatsen, wat u nog meer geld scheelt.
 5. Minder onderhoud
  Omdat een dakraam geen extra zij- en bovenwanden heeft, is een dakraam gemakkelijker schoon te houden. U hoeft geen halsbrekende toeren uit te voeren om de buitenkant schoon te maken en u hoeft ook niet bang te zijn dat het dakraam door weersinvloeden beschadigt of opnieuw geschilderd moet worden. Een dakraam is dus een stuk gebruiksvriendelijker dan een dakkapel.

Een dakraam op zolder is een uitstekende optie om meer licht op zolder te krijgen. Wilt u echter ook meer leefruimte op zolder hebben, dan kunt u de mogelijkheden van een dakkapel bekijken. Het extra beloopbare vloeroppervlak zorgt voor een meerwaarde van uw huis, waardoor ook een dakkapel een goede investering is. Jansma Burdaard vertelt u graag over de eerlijke prijzen van beide mogelijkheden. Vraag vrijblijvend een offerte aan of breng een bezoek aan onze showroom voor professioneel advies!

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken