Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Geen aanbetaling nodig
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Dakgoot lekkage: zo voorkomt u het of lost u het op

We hebben een heerlijke zonnige zomer achter de rug. Maar dat betekent ook dat de regenachtige herfst bijna voor de deur staat. En u zult altijd zien dat u er net op dat moment achterkomt dat uw dakgoot een lekkage heeft. Geen prettige verrassing! Hoe kunt u een lekkende dakgoot voorkomen, hoe kunt u een lekkage bij uw dakgoot opsporen en wanneer is het tijd de oude dakgoot te vervangen voor een duurzame, kunststof dakgoot? We vertellen u er graag iets meer over!

Wat zijn mogelijke oorzaken van een lekkende dakgoot?

Allereerst is het goed om te weten wat de zwakke plekken van uw dakgoot zijn als het om lekkage gaat. De naden van een dakgoot zijn zeer gevoelig voor lekkage en slijtage door ouderdom. Daarnaast kan een lekkage door een verstopte dakgoot veroorzaakt worden en hebben weer en wind invloed op de dakgoot, met mogelijk een lekkage tot gevolg. Heeft u een lekkende dakgoot, dan zult u de oorzaak waarschijnlijk snel bij de naden of het opgehoopte vuil kunnen vinden.

De lekkage bij uw dakgoot opsporen

U kunt vaak vrij eenvoudig de lekkage bij uw dakgoot opsporen. Bekijk de naden of de plek waar vuil zich opgehoopt heeft en spuit eventueel met een tuinslang water in de dakgoot zodat u direct ziet waar het water ontsnapt. Of misschien is het wel helemaal niet uw dakgoot die lekt, maar bijvoorbeeld uw schoorsteen, dakkapel of dakbedekking? Het is in ieder geval belangrijk dat u de plek van de lekkage bij uw dakgoot of ergens anders snel opspoort.

Een dakgoot lekkage voorkomen

Het allerbelangrijkste is het natuurlijk om een dakgoot lekkage te voorkomen! Allereerst kunt u met enige regelmaat de naden van uw dakgoot nalopen om slijtage tijdig op te sporen. Daarnaast is het belangrijk dat u uw dakgoot schoon en vrij van vuil en bladeren houdt. Bladvangers zijn hiervoor heel handig maar u kunt dat ook handmatig doen. Doet u dit niet, dan zal het regenwater bij hevige regenval langs de muren omlaag lopen omdat het niet (voldoende) afgevoerd kan worden. Voorkomen is in dit geval ook beter dan genezen!

Een lekke dakgoot repareren? Vervangen is beter!

Een lekke dakgoot repareren is in sommige gevallen mogelijk door er het zinkwerk te vervangen. Een lekke dakgoot kunt u echter het beste vervangen door een nieuwe kunststof dakgoot. Kunststof dakgoten hebben als grote voordeel dat ze naadloos zijn. Er komt geen zinkwerk aan te pas en er is dus ook geen kans dat er bij de naden een lekkage aan de dakgoot ontstaat. Wacht niet te lang met het vervangen van een lekkende dakgoot, want een lekkage door een verstopte dakgoot kan onder andere tot vochtplekken, schimmel en houtrot leiden. Tip: woont u in een 2 onder 1 kap of rijtjeswoning? Informeer eerst eens bij uw buren of ze eveneens de dakgoten willen vervangen. Een dakgoot moet namelijk in haar volledigheid worden vervangen.

Jansma Burdaard is ook specialist in het plaatsen van kunststof deuren of een kunststof dakkapel. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Vraag een offerte aan of nodig onze adviseur thuis uit voor een gratis adviesgesprek!

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken