Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Geen aanbetaling nodig
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

3 tips voor het schoonmaken van uw dakkapel

De dakkapel schoonmaken? Het najaar is hier de ideale tijd voor. De herfstbladeren liggen overal en dat kan voor lekkages zorgen als het regenwater niet meer weg kan. Schoonmaken zorgt er bovendien voor dat de dakkapel zo lang mogelijk mooi blijft en in topconditie blijft. Ondanks dat onze kunststof dakkapellen nauwelijks onderhoud nodig hebben, is het altijd raadzaam ze eens in de zoveel tijd schoon te maken. Voor een dakkapel schoonmaken lopen de prijzen uiteen. U hoeft deze kosten niet te maken, want een dakkapel schoonmaken is iets wat u ook heel goed zelf kunt doen. Als u van plan bent om uw dakkapel zelf te gaan schoonmaken, geven we u graag een aantal tips.

1 – Goede start

Veiligheid is het allerbelangrijkste wanneer u uw dakkapel gaat schoonmaken. Op hoogte werken vraagt namelijk om een aantal veiligheidsmaatregelen. Ga niet uit het raam hangen in een poging de dakkapel schoon te maken, maar gebruik een hoogwerker, steiger of ladder. Zo kunt u overal goed bij, waarbij u natuurlijk altijd alert moet zijn om niet te vallen.

2 – Vuil verwijderen

Allereerst moet het grof vuil verwijderd worden. Losliggend vuil kunt u gemakkelijk weghalen. Gooi het afval in een emmer, zodat u het later gemakkelijk weer in de container kunt gooien. U kunt ook een tuinslang of gieter gebruiken om zand en stofresten te verwijderen.

3 – Sopje

Na het verwijderen van het grove vuil, kan het overige vuil verwijderd worden. Een emmer lauw water en een sponsje (géén schuursponsje) zijn genoeg om het vuil weg te poetsen. Gebruik in ieder geval geen hogedrukreiniger, dat kan alleen maar voor schade zorgen. Vervolgens kunt u een nieuw sopje pakken, ditmaal met afwasmiddel of allesreiniger, om de dakkapel er weer als nieuw uit te laten zien. Spoel alles nog eenmaal af met water en alles ziet er weer schoon en fris uit!

Bij een dakkapel schoonmaken is één van onze tips ook dat u niet vergeet de omliggende dakgoten te controleren op bladeren en takken. Als u toch in de buurt bent, kunt u die ook meteen verwijderen. Wanneer u een dakkapel laat plaatsen door Jansma Burdaard, zullen wij u altijd handige tips geven om de dakkapel goed schoon te maken, zodat u er zo lang mogelijk plezier van hebt!

Bekijk ook hoe u het beste uw kunststof kozijnen kunt schoonmaken.

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken