Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Eerlijke prijzen
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Tryater speelt bij Jansma Burdaard

Tryater speelt Elkenien is in prutser

De nieuwe voorstelling van Tryater Elkenien is in prutser, reist vanaf 19 oktober door Friesland langs onverwachte locaties. Op zaterdag 4 november wordt de voorstelling gespeeld in de loods van Jansma Burdaard.

Vijf jonge acteurs staan – als überprutser met hun eigen gepruts – symbool voor de zoektocht van een generatie (in Friesland), die de juiste beslissingen willen nemen. Geen voorstelling is hetzelfde. Geïnspireerd door de dag, de locatie en het publiek, is elke avond een première. Een aantal scènes zijn uitgewerkt, verder halen de acteurs inspiratie uit hun fantasie, hun leven, dromen, verwachtingen en angsten. Begin- en eindtijd van de voorstelling staat vast; wat daar tussen gebeurt, is afhankelijk van het moment.

Wij zijn hier. Wij zijn nu. Wij praten Nederlands, Liwwadders en Frysk. Wy binne berne yn Fryslân. Wy binne tusken de 23 en 31 jier âld. Wy wenje net fierder as 50 kilometer by ús berteplak wei. Us heit en mem binne berne yn Fryslân. (De moeder van Raymond niet). Wy binne karnivoar (Brecht net). Wy hâlde fan silen (Brecht net). Wij hewwe allemaal een Facebook en een Instagram-account. Wy hewwe allemaal ‘n groanyske ziekte of un gebrek (Eline net). Wy wille ut goed doen. Wy wille de wereld begripe. Wy wille útzoome om de wereld te begripen. Wy snappen niet hoe as ‘t heelal werkt. Wy binne bang foar de dea (Sjoerd seit fan net). Wij weten wat we goed doen. Wij weten wat we verkeerd doen. Wy prutse. (Net as met deuze tekst). En as wy it net mear witte, dan tappe wy.

Elkenien is in prutser is een voorstelling van Sjoerd Blom, Romke Gabe Draaijer, Raymond Muller, Eline de Vries, Brecht Wassenaar en Ira Judkovskaja. Met dank aan de Friesche Balletschool, Peter Sijbenga, Remko Smids, Inès Sauer, Linda Eijssen, Marit de Weerd, in hiel soad oare prutsers en de rest fan ‘e wrâld.

Aanwezig zijn bij de voorstelling? Kaarten zijn verkrijgbaar bij MFC Het Spectrum Burdaard of via internet bij https://tryater.nl/

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken