Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Eerlijke prijzen
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Tips voor een badkamer dakkapel: pak het slim aan

Een dakkapel is de perfecte manier om een ruimte snel groter, lichter en ruimtelijker te laten worden. Veel mensen kiezen ervoor om hun donkere zolderkamer van een dakkapel te voorzien, maar wist u dat de badkamer zich ook uitstekend voor een dakkapel leent? Een badkamer met dakkapel zorgt voor meer bruikbare bewegingsruimte en een fijn, licht gevoel. Denkt u erover om op uw badkamer een dakkapel te laten plaatsen? Lees dan snel onze tips!

Waar moet u rekening mee houden bij een dakkapel op de badkamer?

Wanneer u op dit moment een schuin dak in de badkamer hebt, kan een dakkapel een groot verschil maken. Nu is het ineens wel mogelijk om op die plek bijvoorbeeld een bad, douche of dubbele wastafel te plaatsen. Maar waar moet u rekening mee houden?

Het belangrijkste punt is de ventilatie. Een badkamer dient goed geventileerd te worden, zeker een badkamer met dakkapel. Dat kunt u doen door voor een dakkapel met ventilatieroosters te kiezen of de ramen gewoon regelmatig open te zetten. Daarnaast adviseren we te allen tijde om mechanische afzuiging te plaatsen. Als u voor een kunststof dakkapel in de badkamer kiest, heeft u sowieso als voordeel dat een kunststof dakkapel goed bestand is tegen vocht.

Een ander punt dat belangrijk is, is dat u eerst bij uw gemeente moet informeren of u een vergunning nodig heeft om de dakkapel op de badkamer te laten plaatsen. Dit is voor een groot deel afhankelijk van of de badkamer aan de voorkant van uw huis gesitueerd is. Komt de dakkapel aan de voorzijde van uw woning, dan moet deze altijd voldoen aan de welstandseisen / welstandscriteria van de gemeente waarin u woonachtig bent. Bij Jansma Burdaard kunnen we u meer vertellen over de regels rondom een dakkapel voor uw badkamer.

Voordelen van een dakkapel voor de badkamer

We hebben het hierboven al kort benoemd, maar de belangrijkste voordelen van een badkamer met dakkapel is dat er meer natuurlijk licht binnenkomt en dat u meer loopruimte krijgt waardoor er ook meer mogelijkheden zijn om de badkamer in te richten. En u kunt heerlijk naar buiten kijken via de dakkapel op uw badkamer!

5 ideeën voor de inrichting van een badkamer met dakkapel

Als de dakkapel er dan eindelijk is, hoe richt u de badkamer dan praktisch in?

  1. Dubbele wastafel onder de dakkapel: heerlijk uw tanden poetsen met uitzicht over de omgeving.
  2. Bad onder de dakkapel: in en uit het bad stappen is ineens een fluitje van een cent!
  3. Inbouwkast onder de dakkapel: nu kunt u wel overal gemakkelijk bij. Bovenop de kastruimte kunt u zelfs nog een bankje maken.
  4. Wc onder de dakkapel: genoeg plek om gemakkelijk te zitten. Let wel bij de plaatsing van de wc altijd goed op de hoogte van het waterreservoir.
  5. Wasvoorzieningen onder de dakkapel: denk aan de droger die hier goed zijn warmte kwijt kan of een rijtje wasmanden.

Kosten voor een dakkapel voor de badkamer

Afhankelijk van de grootte van de dakkapel voor de badkamer moet u rekening houden met een minimale investering € 5.000,-. Kunststof heeft als voordeel dat het nauwelijks tot geen onderhoud vereist en zeer duurzaam is, waardoor u er na deze investering eigenlijk geen extra kosten meer voor hoeft te maken. Omdat geen enkele dakkapel hetzelfde is, kunnen we geen standaard prijs afgeven. De prijs van een dakkapel is afhankelijk van vele factoren. We geven u daarvoor altijd gratis en vrijblijvend (prijs)advies.

Waarom kiezen voor Jansma Burdaard?

Een badkamer dakkapel van Jansma Burdaard is niet alleen scherp geprijsd, geluiddempend, eenvoudig te reinigen en inbraakwerend, hij zorgt er dankzij zijn hoge isolatiewaarde ook nog eens voor dat het in de badkamer comfortabel warm is. Met 10 jaar volledige garantie, eindeloze mogelijkheden in maten, stijlen en kleuren en plaatsing binnen 1 dag!

Wij zijn actief in heel Noord-Nederland, maar ook gerust daarbuiten. Zoekt u een nieuwe dakkapel in Friesland? Of juist in Groningen? Wij rijden stad en land af om u te voorzien van nieuwe dakkapellen, maar ook bent u bij ons aan het juiste adres om bijvoorbeeld kunststof dakgoten of kunststof kozijnen te laten plaatsen.

Neem direct contact met ons op voor meer informatie of vrijblijvend advies.

Offerte aanvragen      Afspraak maken

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken