Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Eerlijke prijzen
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Waar moet u aan denken bij het plaatsen van een dakkapel?

Met een dakkapel creëert u eenvoudig veel extra licht en ruimte op zolder. Bedenk u eens hoeveel loop- en werkruimte u hiermee verdient! Zo verandert die stoffige zolder in een extra slaapkamer of hobbyruimte die u veel wooncomfort oplevert en een waardevermeerdering voor uw huis is. Maar mag u een dakkapel zomaar op uw huis plaatsen? Wat zijn eigenlijk de regels?

Kunststof dakkapel

Dakkapel aan achter- of zijkant huis veelal vergunningsvrij

In de meeste gevallen mag u een dakkapel zomaar zonder vergunning plaatsen. Zeker wanneer u deze aan de zijkant of achterkant van uw huis gaat plaatsen, dus minder in het zicht, is dat vaak vergunningsvrij. Bent u voornemens om aan de voorkant van uw huis een dakkapel te plaatsen, dan zult u hier over het algemeen een omgevingsvergunning voor aan moeten vragen.

Hoe vraagt u een vergunning aan?

U vraagt een omgevingsvergunning voor uw dakkapel eenvoudig aan bij de gemeente. Wanneer u de bouwtekening ingeleverd heeft, wordt uw verzoek beoordeeld aan de hand van het bestemmingsplan, de welstandsnota en het bouwbesluit. U hoort vervolgens binnen 2 maanden of u een vergunning krijgt voor de betreffende dakkapel. Voor het aanvragen van een vergunning moet u altijd legeskosten betalen. Deze variëren per gemeente, met een maximum van circa € 600.

Regels betreffende brandveiligheid

Aan iedere dakkapel zitten regels verbonden. Of u uw dakkapel nu vergunningsvrij mag plaatsen of hiervoor een vergunning aan moet vragen, u dient zich altijd aan de regels te houden betreffende de maximale maten en de veiligheid van de dakkapel.

Burenrecht

Ook bent u verplicht om uw buren in te lichten over het feit dat u een dakkapel gaat plaatsen, het zogenaamde ‘burenrecht’. De buren hebben vervolgens 6 weken het recht om bezwaar te maken tegen uw plannen. Daarna krijgt de gemeente nog eens 6 weken de tijd om een besluit te nemen over het bezwaar van uw buren. Hierna is de verleende vergunning onherroepelijk.

Heeft u geen zin om zo lang te wachten voordat u met bouwen kunt beginnen? Kies dan voor een vergunningsvrije dakkapel. Houd u aan de maximale maten, plaats een plat dak op de dakkapel en plaats uw dakkapel niet aan de kant van een openbare weg of gebied en u kunt direct beginnen.

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken