Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Eerlijke prijzen
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Lekkage dakkapel: zo voorkomt u het!

De lekkage van een dakkapel, het is een probleem waar u niet op zit te wachten. Regenwater druppelt naar binnen, met alle gevolgen van dien. Het is van groot belang dat u een lekkage aan uw dakkapel zo snel mogelijk laat repareren, om nog meer vochtproblemen en waterschade – met bijbehorende kosten om alles te repareren – te voorkomen.

Lekkage dakkapel opsporen

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor een lekkage aan een dakkapel ontstaat. Deze kunnen enerzijds met de dakkapel zelf te maken hebben en anderzijds met externe factoren. Bij een al wat ouder huis kunnen er na verloop van tijd scheuren ontstaan in dakpannen en nokvorsten, kan in de winter sneeuw in de wat oudere mortel trekken of kunnen dakpannen scheef gaan liggen door werking van het dakbeschot. Als het dan hard waait of regent, zal het regenwater via de dakkapel naar binnen lekken.

Een lekkage bij uw dakkapel kan ook ontstaan door verouderde dakbedekking of doordat uw verouderde houten dakkapel door de jaren is gaan rotten, waardoor regenwater zich een weg naar binnen kan banen. Hout is een ‘levend’ materiaal dat veel te verduren heeft bij verschillende weersomstandigheden. Het begint misschien klein, maar kan leiden tot een ernstige lekkage. Voordat u de lekkage kunt repareren, is het daarom zaak dat u eerst de oorzaak van de lekkage bij uw dakkapel gaat opsporen. Dat opsporen gebeurt meestal eerst door middel van een visuele inspectie en een vochtmeting. Soms is het mogelijk de lekkage aan de dakkapel direct te repareren, maar er kunnen ook ingrijpende herstelwerkzaamheden nodig zijn.

Lekkage dakkapel voorkomen

Met enige regelmaat onderhoud aan uw dak laten plegen, is soms voldoende om (ernstige) lekkages te voorkomen. Eventuele scheurtjes of scheve dakpannen kunnen dan tijdig opgemerkt worden. Houten dakkapellen die gaan rotten zijn echter een veelvoorkomend probleem, doordat er bijvoorbeeld te lang bladeren op de dakkapel blijven liggen of het schilderwerk niet goed bijgehouden is. Het risico op houtrot is dan ook groot. Met een kunststof dakkapel heeft u hier geen last van.

Kunststof is een materiaal dat niet kan gaan rotten en bestand is tegen alle mogelijke weersomstandigheden. Ook heeft u bij een kunststof dakkapel niet met schilderwerk te maken. Schilderen is simpelweg niet nodig. Kunststof is nagenoeg onderhoudsvrij. Af en toe een doekje erover is voldoende om ze jaren mee te laten gaan. Bij een nieuwe dakkapel wordt er gebruikgemaakt van EPDM: een rubberlaag die in één stuk op de kunststof dakkapel wordt gelijmd en ervoor zorgt dat lekkages geen schijn van kans hebben. De levensduur van EPDM is zo’n 40 tot 50 jaar.

Een kunststof dakkapel zorgt er dus voor dat u niet meer bang hoeft te zijn voor lekkages. Natuurlijk moet de dakkapel dan wel goed gemonteerd worden, zodat alles goed op het dak aansluit en er niets beschadigd wordt, maar bij een specialist als Jansma Burdaard hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. Onze vakmensen hebben al vele kunststof dakkapellen succesvol geplaatst. Is uw houten dakkapel aan vervanging toe of wilt u een nieuwe dakkapel laten plaatsen? Informeer dan eens vrijblijvend naar onze mogelijkheden.

Wij zijn ook gespecialiseerd in het produceren en plaatsen van: kunststof deuren en kunststof kozijnen.

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken