Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
 • Ruim 35 jaar ervaring
 • Eigen fabricage & montage
 • Eerlijke prijzen
 • Zekerheid met 10 jaar garantie

Kunststof kozijnen subsidie: krijg je subsidie voor kunststof kozijnen?

Goed nieuws voor iedereen die kunststof kozijnen wil laten plaatsen, want ook in 2021 heeft u recht op landelijke subsidie als u naast kunststof kozijnen nog een (isolatie)maatregel laat uitvoeren. Per regio, gemeente of provincie kunnen er bovendien nog extra subsidie mogelijkheden zijn. Hoe dit precies zit, leest u hieronder!

kunststof kozijnen subsidie

ISDE subsidie aanvragen kunststof kozijnen: hoe doet u dat?

Heeft u in 2020 isolatiemaatregelen uit laten voeren? En is de uitvoering van de eerste maatregel minder dan 12 maanden geleden? Dan kunt u hier in 2021 nog subsidie voor aanvragen. Ook voor het plaatsen van kunststof kozijnen met HR++ of HR+++ glas in 2021 kunt u subsidie aanvragen! Het gaat dan om ISDE subsidie: investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Subsidie aanvragen voor kunststof kozijnen en andere energiemaatregelen doet u eenvoudig online, op de website van de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland). Hier heeft u uw DigiD voor nodig en allerlei informatie over uw isolatiemaatregelen, zoals het aantal vierkante meters, foto’s en gegevens van het uitvoerende bedrijf.

Jansma Burdaard levert u indien gewenst graag de thermische gegevens (zoals U-waarden en oppervlaktes) aan, evenals de factuur. Deze gegevens heeft u nodig voor de subsidieaanvraag. Samen met de foto’s die u maakt, kunt u de ISDE subsidie aanvragen voor uw kunststof kozijnen. U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw aanvraag. Binnen 13 weken na de aanvraag ontvangt u per post de beslissing of u wel of geen subsidie voor het plaatsen van uw kunststof kozijnen krijgt.

Om de subsidie aan te vragen, doorloopt u de volgende stappen:

 • Ga naar de website van de RVO en log in met uw DigiD.
 • Houd de gegevens over het aantal vierkante meters en het uitvoerende bedrijf bij de hand.
 • Zorg ervoor dat u over uw gemaakte foto’s beschikt, zodat u deze direct kunt uploaden.
 • Gebruik de thermische gegevens en de factuur van Jansma Burdaard om de aanvraag af te ronden.
 • Na uw aanvraag ontvangt u een bevestiging per e-mail. Nu is het wachten op de beslissing!

De voorwaarden voor subsidie op het plaatsen van kunststof kozijnen

Om voor uw kunststof kozijnen subsidie aan te vragen, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • U moet minstens twee energiebesparende (isolatie)maatregelen uitgevoerd hebben. Denk aan HR++ glas in combinatie met kunststof kozijnen of isolatie van de spouw, gevel, vloer of het dak. Een tweede maatregel zou het plaatsen van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet kunnen zijn.
 • U bent de eigenaar én de hoofdbewoner van de woning.
 • De maatregelen zijn al uitgevoerd én betaald.
 • U heeft nog niet eerder subsidie ontvangen op bijvoorbeeld uw kunststof kozijnen met dubbel glas.
 • Het glas in uw kunststof kozijnen heeft een isolatiewaarde van 1,2 W/m2K of lager. U krijgt dus geen subsidie op kunststof kozijnen met dubbel glas, maar wel op HR++ of hoger.

Offerte aanvragen      Afspraak maken

Het Nationaal Energiebespaarfonds

Heeft u geen recht op subsidie voor kunststof kozijnen, maar wilt u deze wel graag laten plaatsen? Of wilt u alleen uw bestaande kozijnen vervangen, waardoor subsidie niet van toepassing is? Dan kunt u ook gebruikmaken van het Nationaal Energiebespaarfonds. Dit fonds biedt u de mogelijkheid om goedkoop geld te lenen om uw woning te verduurzamen. Tegen lage rentetarieven kunt u geld lenen om uw kozijnen te vervangen. Net als bij subsidie zijn er wel een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen.

Zo moet u ook voor het Nationaal Energiebespaarfonds eigenaar en bewoner van de woning zijn. Maar wat bij kozijnen vervangen met subsidie anders is dan bij het Nationaal Energiebespaarfonds is dat de maatregelen nog niet uitgevoerd mogen zijn, of maximaal twee maanden voorafgaand aan de aanvraagdatum. U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 65.000,- lenen via een maandannuïteitenlening.

De voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen passen bij het verduurzamen van uw woning, zeker in vergelijking met de alternatieven. Uw kozijnen vervangen is, ondanks eventuele subsidie, altijd een goed idee. Kunststof kozijnen hebben namelijk een hoge isolatiewaarde, zijn onderhoudsarm en gaan tot wel 60 jaar mee. Daarnaast hoeven ze nooit geschilderd te worden, zijn ze recyclebaar en inbraakwerend. Een echte waardevermeerdering voor uw woning dus! Niet gek dus dat u ook voor kunststof kozijnen subsidie kunt krijgen.

Bent u ook bekend met de voordelen van een kunststof dakgoot of een kunststof dakkapel? Wij komen graag kosteloos bij u langs om de mogelijkheden te bespreken en advies te geven.

De voordelen van Jansma Burdaard

Niet alleen uw kozijnen vervangen door kunststof kozijnen (met of zonder subsidie) biedt u voordelen, ook Jansma Burdaard als professionele partner biedt u voordelen:

 • Lage (eerlijke) prijs voor kunststof kozijnen
 • Hulp bij aanvraag subsidie
 • Uitstekende kwaliteit
 • 10 jaar volledige garantie
 • Kozijnen vervangen binnen een dag
 • Glas dat voor subsidie in aanmerking komt
 • Maatwerk door fabricage en montage in huis

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen? Wilt u specifiek voor uw situatie of regio weten: krijg ik subsidie voor kunststof kozijnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Offerte aanvragen      Afspraak maken

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken