Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Geen aanbetaling nodig
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Kunststof kozijnen met dubbel glas: de voordelen

Als we de verkoopcijfers van de markt van kunststof kozijnen bekijken, staan kozijnen met dubbel glas met stip bovenaan. En dat is ook precies het product dat we bij Jansma Burdaard verkopen! Althans, het glas dat we bij Jansma Burdaard leveren is HR++ dubbel glas, dus geen ‘gewoon’ dubbel glas. We zullen u precies vertellen waarom wij HR++ dubbel glas in onze kunststof kozijnen plaatsen en waarom dat wellicht ook iets voor u kan zijn!

Verschillende soorten glas

Er bestaan meer soorten glas dan alleen enkel en dubbel glas, zoals HR++-glas en triple glas. Als we de verschillende soorten glas op een rijtje zetten op basis van de isolatiewaarde, ziet dat er als volgt uit:

  • Enkel glas
  • Dubbel glas (Standaard HR glas)
  • HR+ glas
  • HR++ glas
  • Triple glas (drie lagen glas met 2 spouwen)

Enkel glas isoleert het minst goed, triple glas isoleert het beste. Heeft u nog enkel glas in uw kozijnen, dan is het dus zeker aan te raden om dat te vervangen door ander glas, zoals HR++ of triple glas. Daarentegen is triple glas ook de duurste, de zwaarste en de dikste van de soorten glas. Het plaatsen van nieuwe kozijnen met triple glas kost zo’n 20% meer dan nieuwe kozijnen met HR++ glas. Om die reden wordt er vaker gekozen voor ander glas, zoals HR++ glas. Dit heeft ook te maken met de huidige isolatiewaarde van de woning. Bij (iets) oudere woningen is de totale isolatiewaarde van de gehele woning een stuk lager dan bij nieuwbouwwoningen. Daarom kiest men bij renovatie vrijwel altijd voor HR++ dubbelglas en niet voor triple glas. De hogere investering voor triple glas is bij renovatie minder rendabel dan bij nieuwbouw.

De voordelen van HR dubbel glas in kunststof kozijnen

HR staat voor Hoog Rendement. Het is dubbel glas met een isolerende werking door de met lucht gevulde spouw. Bij HR+ glas wordt deze lucht vervangen door Argon gas. Omdat Argon gas een hogere dichtheid heeft dan lucht zorgt dit voor meer weerstand in de spouw en daarmee een betere isolatie. Bij HR++ komt hier nog een extra coating bij die in de spouw verwerkt zit. Deze transparante coating kaatst de warmte van binnen terug en daardoor wordt warmteverlies van binnen naar buiten toe beperkt. Hierdoor hoeft u binnen minder te stoken. Daarnaast kunnen we in plaats van de standaard aluminium afstandshouders ook thermische afstandshouders gebruiken. Deze thermische afstandshouders zijn niet gemaakt van aluminium maar van kunststof. Aluminium is namelijk een goede geleider van warmte en kou en werkt daardoor als een koudebrug aan de randen van het glas. Kunststof daarentegen is een isolator en geleidt warmte en kou veel minder goed. Door gebruik te maken van deze thermisch, kunststof afstandshouders heeft u geen last meer van de koudebrug aan de randen van het glas en isoleert uw totale ruit nog beter.

Triple glas wordt ook wel eens HR+++ glas genoemd, omdat het uit drie glaslagen bestaat met twee tussenruimtes die gevuld zijn met gas. Dat verklaart direct waarom triple glas zwaarder en dikker is dan HR++ glas. Uw huidige glas vervangen door triple glas kunt u dan ook alleen doen als u ook de kozijnen vervangt.

HR++ dubbel glas voor kunststof kozijnen

Bij Jansma Burdaard gebruiken we bij renovatie standaard HR++ dubbel glas met een thermische afstandshouder voor kunststof kozijnen omdat de isolatiewaarde beduidend beter is dan die van gewoon dubbel glas. Daarnaast is HR++ glas prima te combineren met andere glassoorten, terwijl triple glas gecombineerd met andere glassoorten verschillen in kleur en lichtinval kan geven.

Wilt u nog meer weten over HR++ glas? Onze specialisten vertellen u graag alles over de voordelen en mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op! Op zoek naar een dakkapel van kunststof en kunststof deuren in Friesland? Wij staan als specialist – gevestigd in Friesland – graag voor u klaar. Ook in Groningen, Drenthe, Overijssel en verder in Nederland hebben wij inmiddels een groot klantenbestand.

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken