Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Eerlijke prijzen
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Kunststof deur klemt: zo lost u het op

Als een deur klemt, wordt er al snel geroepen dat het weer de oorzaak is. Immers, een houten deur klemt toch ook doordat hij uitzet bij warmte? Bij een kunststof deur is dit ook zeker mogelijk. Maar als een kunststof deur klemt, heeft dit ook wel eens een andere oorzaak en is er ook een andere oplossing nodig. Het kan in ieder geval erg vervelend zijn als uw deur niet meer soepel opent of sluit!

Oorzaak: warmte?

Kunststof deuren met een metalen profiel kunnen zeker uitzetten bij warmte. Het metaal kan door de zon wat uitzetten, waardoor de kunststof deur klemt. Een monteur van Jansma Burdaard kan in dat geval de scharnieren vaster draaien, zodat de deur aan de andere kant wat speling krijgt. Wij adviseren klanten tijdens een eerste adviesgesprek ook altijd om bij de deuren die op het zuiden en/of westen zitten voor een lichte kleur te kiezen, in plaats van voor een donkere kleur.

Oorzaak: loszittende scharnieren

Een oorzaak voor een kunststof deur die klemt is vaak dat de scharnieren loszitten. De deur kan daardoor wat scheef gaan hangen, wat ervoor zorgt dat de kunststof deur klemt bij het slot of onder tegen de dorpel komt. Een monteur van Jansma Burdaard kan in dat geval de scharnieren vaster draaien. U zult het verschil meteen merken!

Oorzaak: niet goed afgesteld

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de kunststof deur klemt doordat hij niet helemaal goed afgesteld is. Doordat wij uw kunststof deur stellen op een willekeurig moment, bij een willekeurige temperatuur, kan het in de praktijk voorkomen dat uw kunststof deur op een later moment toch nog iets bijgesteld moet worden omdat hij klemt. U kunt hiervoor eenvoudig een afspraak maken met Jansma Burdaard. Onze servicemonteur verhelpt het euvel graag!

Oorzaak: het gewicht van de deur

Door het gewicht van de deur kan het voorkomen dat de deur na het ophangen nog wat werkt. De scharnieren moeten dan wat worden bijgesteld, iets wat Jansma Burdaard voor u kan doen. Over het algemeen merken wij dit al tijdens de montage, maar als het u later opvalt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Ga in ieder geval niet zelf stellen, schuren of schaven! Bij een kunststof deur is de binnenzijde hol en door te gaan schuren of schaven, vermindert u de isolatiewaarde. En door zelf uw deur bij te stellen, vervalt de garantie. Onze monteurs staan voor u klaar om eventuele problemen zo snel mogelijk te verhelpen. En uiteraard kunt u onze specialisten ook altijd om advies vragen of een deskundige blik. Maak direct een afspraak!

Jansma Burdaard is niet alleen specialist in deuren, ook kunt u door ons een kunststof dakkapel of de kunststof kozijnen laten plaatsen. Wij produceren en plaatsen al onze producten zelf. Benieuwd? Vraag een offerte aan of nodig onze adviseur uit voor een gratis adviesgesprek op locatie.

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken