Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Eerlijke prijzen
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Isoleren = ventileren

Het ventileren van uw woning is enorm belangrijk. Zeker wanneer u kunststof kozijnen met HR++ glas hebt en daarmee een zeer goede isolatie. Waarom is goed ventileren zo belangrijk? Zelf hebben wij heel de dag door verse lucht nodig, maar een huis heeft dat net zo goed nodig. Het zorgt voor een gezond binnenklimaat, waar schone lucht binnenkomt en vieze geurtjes, vocht en schadelijke stoffen verdwijnen. Op deze manier wordt het ontstaan van schimmel en allergieën voorkomen, evenals gezondheidsklachten zoals keelpijn en luchtwegproblemen. Gemiddeld produceert een gezin namelijk zo’n 10 liter vocht per dag door onder andere te douchen en te koken. Dat vocht moet ergens naar buiten kunnen!

Wat maakt kunststof kozijnen anders dan andere kozijnen?

Oudere huizen met houten kozijnen hebben weinig moeite om te ademen. Bij houten kozijnen zijn kieren en naden heel gewoon, waardoor er altijd een plekje is waar buitenlucht naar binnen kan. Kunststof kozijnen isoleren ‘helaas’ zo goed, dat constante luchtverversing niet automatisch gebeurt. Ventileren doet u simpelweg door de ramen open te zetten. De beste ventilatie is nog altijd om alle ramen en kozijnen wagenwijd tegen elkaar open te zetten. Maar dat kunt u natuurlijk niet dag en nacht doen, want dat is niet inbraakveilig. Een kierdicht huis heeft er alleen niet genoeg aan dat er af en toe een raampje opengezet wordt. Want als het raam weer dichtgaat, is de frisse lucht zo weer verdwenen. Maar het is een goed begin!

Ventilux raam of variabele kiepstand?

Er zijn echter ook meer permanente oplossingen, zoals kozijnen met ventilatieroosters of een mechanisch ventilatiesysteem. Alleen niet iedereen is enthousiast over zichtbare ventilatieroosters. Voor hen is er gelukkig nog een alternatief… het Ventilux raam. Heeft u daar al eens van gehoord? Een draaikiepraam zonder ventilatieroosters dat toch ventileert! Het nieuw ontwikkelde Ventilux raam beschikt naast de draai- en kiepstand over een parallelle ventilatiestand. Het gehele raam schuift namelijk 6 mm naar binnen. De speling die hierbij vrijkomt, zorgt voor een doeltreffende en gelijkmatige ventilatie. Zonder tocht en zonder dat u het ziet! Aan de buitenkant blijft het raam veilig gesloten voor optimale inbraakwerendheid. Jansma Burdaard is de eerste kunststoffabrikant in Fryslân die dit vernuftige systeem levert.

En kent u ook het raam met de variabele kiepstand? Dit raam heeft maar liefst drie verschillende standen waarin geventileerd kan worden! Zo kunt u te allen tijde blijven ventileren. Een luchtvochtigheidsgraad tussen 40% en 60% is perfect om condensvorming te voorkomen of juist een te droge lucht met luchtwegklachten als gevolg voor te zijn.

Misschien denkt u nu wel dat het eigenlijk pure energieverspilling is om het raam open te zetten, zeker in de winter. Maar goed isoleren kan niet zonder ventileren. Het verwarmen van vochtige lucht duurt langer dan het verwarmen van schone lucht. Wanneer u om advies over isolatiemogelijkheden vraagt, informeer dan dus ook zeker naar goede ventilatiemogelijkheden, want we kunnen de noodzaak van ventileren niet vaak genoeg benoemen!

Jansma Burdaard is als specialist gevestigd in Friesland. Op zoek naar een dakkapel van kunststof, een kunststof deur of een kunststof dakgoot in Friesland? Wij rijden heel Friesland af, maar ook heel Groningen, Drenthe en daarbuiten. Maak snel een afspraak en profiteer van gratis advies op locatie.

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken