Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Geen aanbetaling nodig
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Hoe kunt u kunststof deuren schoonmaken?

Kunststof deuren schoonmaken doe je zo!
Kunststof heeft als voordeel dat het weinig onderhoud nodig heeft. Door ze eens in de zoveel tijd schoon te maken, bijvoorbeeld een- tot tweemaal per jaar, houdt u ze langer mooi en in topconditie. Kunststof deuren hebben namelijk veel te doorstaan, met weersomstandigheden die variëren van zon tot regen. Uw kunststof deuren schoonmaken kunt u eenvoudig zelf. Waar moet u aan denken?

Vuil verwijderen

Kunststof deuren hebben natuurlijk veel te maken met straatvuil. Deze zand- en stofresten dient u allereerst te verwijderen met een tuinslang of gieter. Blijft er nog vuil achter? Met een emmer lauw water en een sponsje (geen schuursponsje) poetst u het vuil snel weg. Pak schoon water als er zand in de emmer zit, om krassen te voorkomen. Poets nog een keer na met een handwarm sopje met allesreiniger of afwasmiddel en een microvezeldoek en spoel na met schoon water en een schone spons. Uw kunststof deuren lijken weer als nieuw!

Zit er groene aanslag of zwarte verwering op uw kunststof deuren? Laat dit dan niet te lang zitten, want het tast de beschermlaag van kunststof aan en gaat er steeds moeilijker af als het er langer opzit. Zeker in hoekjes of kiertjes kan het gemakkelijk gaan schimmelen. Schimmel kunt u verwijderen met schoonmaaksoda. Laat de soda (opgelost in water) een paar uur inwerken en u wrijft de schimmelplekken zo weg.

De juiste materialen

Grof vuil kunt u gemakkelijk met een tuinslang of gieter verwijderen. Gebruik hiervoor geen hogedrukreiniger, om schade te voorkomen. Gebruik ook geen schuursponsje, want hiermee maakt u krassen. In die krassen kan nieuw vuil zich gemakkelijk nestelen. Ook agressieve schoonmaakmiddelen en schuurmiddelen beschadigen de beschermlaag van kunststof.

Hang- en sluitwerk van kunststof deuren schoonmaken

Zijn de deuren schoon? Vergeet dan ook zeker niet dat het hang- en sluitwerk van kunststof deuren schoonmaken verstandig is. Het hoogwaardige hang- en sluitwerk van onze kunststof deuren blijft goed functioneren en slijtage wordt tot een minimum beperkt als het regelmatig onderhouden wordt. Smeer de sloten en scharnieren met bijvoorbeeld siliconenspray of beslagspray en controleer of alles nog goed vastzit. En kijk ook eens naar uw brievenbusklep!

Heeft u vragen over het onderhoud van uw kunststof deuren? Onze specialisten vertellen u graag hoe u het beste uw kunststof deuren kunt schoonmaken. We zullen u dan ook zeker tips geven wanneer we nieuwe deuren komen plaatsen. Niet alleen op zoek naar een nieuwe deur, maar ook naar een dakkapel van kunststof? En wilt u ook kunststof kozijnen laten plaatsen. Dit is allemaal mogelijk. Schroom daarnaast niet om contact met ons op te nemen!

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken