Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Geen aanbetaling nodig
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Hoe geniet u met een kleine tuin toch optimaal van de zon?

Nu de zon zich steeds vaker laat zien, baalt u misschien van uw kleine tuin of bent u benieuwd of zonnebaden in uw kleine tuin wel mogelijk is. Gelukkig wil een kleine tuin niet per se zeggen dat u er niet van de zon kunt genieten. We geven u graag een aantal tips.

1 – Goede voorbereiding

Het begint allemaal met een goede voorbereiding. Teken een plattegrond van uw tuin op papier in de juiste maten. Houd vervolgens bij waar de zon op welk tijdstip van de dag staat. Ga ook bij uzelf na op welk tijdstip van de dag u het liefste in de zon zit. Op deze manier krijgt u een duidelijk beeld van wat de mogelijkheden zijn en waar u bijvoorbeeld het beste een eettafel of loungeset neer kunt zetten of bepaalde planten die meer of minder zonlicht nodig hebben.

Liever schaduw? U weet door het bijhouden van de zonplekken precies waar schaduw is. Op de plekken waar zon is tijdens het heetste moment van de dag kunt u bijvoorbeeld een schaduwdoek hangen.

2 – Schuifpui

U heeft al een kleine tuin en dan loopt u ook nog eens tegen het probleem aan dat de deur ook nog naar buiten toe openzwaait, waardoor u buiten ruimte over moet laten voor het openen van de deur. Dat is een goede reden om eens aan een schuifpui te denken. Bovendien kunt u dankzij een schuifpui ook binnen veel meer van de zon genieten. Wanneer u een schuifpui openzet, betrekt u buiten en binnen namelijk veel meer bij elkaar en kunt u ook in de zon zitten terwijl u nog binnen in uw huis zit.

Liever schaduw? Met de juiste binnen- of buitenzonwering heeft u geen last van de zon en blijft het binnen lekker koel terwijl u toch profiteert van extra buitenruimte dankzij uw schuifpui.

3 – Slim indelen

U kunt nog meer ruimte winnen in uw kleine tuin door deze slim in te delen en alleen de spullen te plaatsen die zeker een plaatsje moeten krijgen. Die stinkende containers bijvoorbeeld zijn niet alleen een door in het oog, ze gaan ook nog eens extra stinken als ze vol in de zon staan. Misschien heeft u op uw oprit wel een plek waar u een speciale kast kunt timmeren waar de containers in gezet kunnen worden.

4 – Verticale begroeiing

U wilt misschien erg graag planten en bloemen in uw tuin maar u bent bang dat ze in een kleine tuin niet genoeg zon krijgen om te kunnen groeien? Denk dan eens aan verticale begroeiing. U hangt de planten dan aan de muur in speciale potten en rekken. Doordat ze hoger hangen, vangen ze meer zonlicht op. En u heeft een heerlijke groene tuin!

Jansma Burdaard adviseert u graag over de juiste schuifpui of zonwering. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of een offerte op maat!

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken