Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Eerlijke prijzen
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Help, wat een felle zon! Verschillende soorten zonwering

Heerlijk die zon, toch? Maar er zijn vast ook momenten dat u er even minder op zit te wachten, bijvoorbeeld als u achter uw laptop wilt werken maar de zon op het scherm schijnt,  als u ’s nachts niet kunt slapen omdat de warmte van de dag in huis is blijven hangen of als u buiten wilt eten maar bang bent om rood te worden. Met de juiste zonwering kunt u op momenten dat het even wat minder mag zijn gemakkelijk wat schaduw creëren, waardoor zon en warmte tegengehouden worden. Er zijn verschillende soorten zonwering.

Buitenzonwering

Buitenzonwering bevindt zich aan de buitenkant van het huis.

  • Uitvalschermen: een populair type zonwering vanwege zijn prijs en gebruiksgemak. Met twee vaste ‘armen’ kunnen ze zowel wind als storm trotseren. Hierdoor is echter geen vrije doorloop mogelijk en zult u moeten bukken om onder het doek door te lopen.
  • Knikarmschermen: een stalen frame met knikarmen en een waterafstotend doek, waarbij een grote breedte mogelijk is. Voor schaduw zowel binnen als buiten!
  • Markiezen: de stijlvolle, karakteristieke stijl van markiezen geeft uw huis een bijzondere uitstraling. Ze zorgen zowel binnen als buiten voor schaduw terwijl ze het zicht naar buiten niet belemmeren. En doordat de zijkanten ook dicht zijn, zorgen ze voor nog meer schaduw. Een ware blikvanger!
  • Screens: wanneer de ruimte voor uitval- of knikarmschermen beperkt is, bieden screens uitkomst. Ze gaan namelijk verticaal open en dicht zonder uit te steken en dekken het volledige raam af. Echter, omdat ze verticaal sluiten zorgen ze alleen voor schaduw in huis, niet op een buitenterras.
  • Rolluiken: ook rolluiken gaan verticaal naar beneden. Rolluiken zorgen ervoor dat de zon volledig geweerd wordt omdat ze het hele raam of de hele deur afsluiten. En ook rolluiken doen dat alleen voor de zon binnen. Daarnaast kunnen ze ook ter beveiliging en extra isolatie dienen.
  • Buitenjaloezieën: bij buitenjaloezieën bepaalt u zelf hoeveel licht u binnen wilt laten en hoeveel zicht u wilt houden door de kantelbare lamellen. De jaloezieën worden, zoals de naam al zegt, aan de buitenkant van ramen en deuren bevestigd.

Binnenzonwering

Ook aan de binnenkant van deuren en ramen kunt u zonwering aanbrengen. Het grote voordeel hiervan is dat deze binnenzonwering minder snel vies wordt of verkleurt. Een voorbeeld van binnenzonwering zijn shutters. Shutters zijn strak en modern en omdat de latten verstelbaar zijn, kan het zonlicht naar wens gefilterd worden. Ook verduisterende rolgordijnen, plisségordijnen en jaloezieën zijn ideale binnenzonwering.

Natuurlijk moet zonwering vooral functioneel zijn, maar u vindt het vast ook fijn als de zonwering een beetje bij uw huis past. Onze specialisten helpen u graag de juiste zonwering te vinden. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken