Meer resultaten weergeven...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
  • Ruim 35 jaar ervaring
  • Eigen fabricage & montage
  • Eerlijke prijzen
  • Zekerheid met 10 jaar garantie

Heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakraam?

Mag je zomaar een dakraam plaatsen? Daar moet toch een vergunning voor aangevraagd worden en dat lijkt vaak eeuwig te duren, toch? Bij Jansma Burdaard krijgen we regelmatig de vraag hoe het met de vergunning voor een dakraam zit. Het is een vraag die veel mensen bezighoudt en vaak wordt er -veelal ten onrechte- gedacht dat het een tijdrovend en kostbaar traject is. Dat is echter in de meeste gevallen niet zo. Over het algemeen mag een dakraam namelijk vergunningsvrij geplaatst worden!

Een dakraam vergunningsvrij plaatsen

De wet maakt onderscheid tussen dakramen en dakkapellen. Daarbij geldt dat daglichtvoorzieningen die minder dan 60 cm uit het dakoppervlak steken en meer dan 50 cm van de dakrand liggen als dakraam gezien worden. Dus mag je zomaar een dakraam plaatsen? Voor een dakraam is geen vergunning nodig als de situatie aan de gestelde voorwaarden voldoet. Uitzonderingen zijn een monumentaal pand en een beschermd stads- of dorpsgezicht.

En een dakraam aan de voorkant van het huis? Aan de voorkant mag een dakraam vergunningsvrij geplaatst worden als deze helemaal niet boven het dakoppervlak uitsteekt. Op een plat dak, aan de achterkant of de zijkant van het huis is voor een dakraam sowieso geen vergunning nodig als deze kant niet aan een openbare weg of openbaar gebied grenst.

Nog meer voordelen van een dakraam

Bent u door deze informatie benieuwd geworden naar de mogelijkheden van een dakraam? Wij vertellen u graag wat Jansma Burdaard voor u kan betekenen. Het grote voordeel van onze Roto dakramen is dat deze volledig van kunststof zijn. Waar andere merken vaak alleen een kunststof toplaag of coating hebben en een standaard houten binnenafwerking, zijn de dakramen van Roto volledig van kunststof, waardoor ze 100% onderhoudsarm zijn.

Ze zijn bovendien in veel maten leverbaar, zowel als tuimelraam en als toptuimelraam en met isolerend HR++ glas. Dat zorgt voor een aantrekkelijke energiebesparing bovenop het feit dat dakramen al voordeliger geprijsd zijn dan dakkapellen. Met een dakraam (vergunningsvrij!) zorgt u voor meer licht en ventilatie in uw zolderkamer en dankzij de kunststof kern en het hoogrendementsglas zorgt u er ook nog eens voor dat u meer comfort ervaart én kunt besparen! Wist u dat bijpassende zonwering ook mogelijk is? Denk aan (verduisterende) rolgordijnen, horren of een buitenscreen. Laatstgenoemde is dé oplossing voor dakramen die op het zuiden zitten.

Heeft u nog vragen of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag advies. Ook zijn wij expert in kunststof dakgoten en kunststof kozijnen plaatsen. Juist op zoek naar een dakkapel in Friesland? Wij leveren en plaatsen ook dakkapellen. In Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en andere plaatsen in Nederland.

Advies? Bel 0519 - 332 553 of kom in contact

Jansma Burdaard

Snellere levertijd op dakkapellen!

Door de komst van onze unieke IsoPlus dakkapel, hebben we de productiecapaciteit kunnen verhogen. De IsoPlus dakkapel is uniek in de markt en maakt gebruik van een zeer solide houtskelet bouwwijze.

IsoPlus dakkapel bekijken